lördag 8 oktober 2011

Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Igår bakade jag morotsmuffins. Oj, vad gott det blev!




















Ingredienser
2 medelstora rivna morötter
150 g smält smör eller flytande margarin (egentligen behövs bara 50 g)
2 ägg
2 dl socker
2-3 tsk kanel (eller efter smak)
2 msk citron juice (ca 1/2 citron) (eller efter smak)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver

Glasyr
150 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna. Blanda i resten av ingredienserna, inkl morötterna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda  muffinsen i ca 15 minuter på 200°C.

Glasyr: Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.

Om man vill kan man riva på lite apelsinskal som dekoration.

Ät och njut!

4 kommentarer:

  1. Wow! Så himla enkelt recept! Blev supergott! Gjorde små ändringar bara. Men utgick ifrån ditt recept. Blev nya favoriten. Kommer göra om det många gånger 😊 10 poäng av fem möjliga 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att du gillade det! Blir sugen på att göra dem igen.

      Radera
  2. Vet inte om jag missat det, men hur många muffinsar är det beräknat på?
    Mvh/ Jeanette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har för mig att det var en "muffinsplåt" dvs 12 stycken! Lycka till med bakandet!

      Radera